ZIMNÉ AKTIVITY NA DONOVALOCH

Milujete zimné športy rovnako ako my? Užite si perfektnú zimu v stredoslovenských horách! Naša nádherná príroda ponúka priestor pre množstvo aktivít, ktoré si môžete zažiť aj s vašou rodinou. Nie je to len o stavaní snehuliakov, iglu alebo bobovaní. Donovaly vám ponúkajú ešte viac! Príďte sa zabaviť, oddýchnuť si od povinností a vychutnať si sneh naplno.

Lyže/snowboard

Najobľúbenejšia zimná aktivita na Donovaloch, ktorá nesmie chýbať v našom zozname. Niet sa čomu čudovať, keď máte možnosť vyskúšať 19 zjazdových tratí, ku ktorým vás prepraví "donovalská dominanta" kombinovaná 6-sedačková lanovka s 8-miestnou kabínou TELEMIX Nová hoľa, 4-sedačku Buly Expres Záhradište a ďalších 14 vlekov. Ide o moderné prepravné zariadenia, ktoré zaručujú rýchlosť a pohodlie samotnej prepravy. Ak si jazdu chcete ozvláštniť príďte na večerné lyžovanie, ktoré vám ponúkne nové zážitky a dokopy viac ako 2 kilometre bezpečne osvetlených zjazdoviek.

Skialp/snežnice

Nájdete tu vhodné podmienky aj na skialpový výstup alebo výstup na snežniciach. Viete sa zabaviť tromi trasami. Dve sú značené smerom z centra Donovál na vrch Zvolen. Trasa A kopíruje červenú turistickú trasu na vrch Zvolen a trasa B vedie cez sedlo Prípor a odtiaľ na Zvolen. Trasa C je značená od údolnej stanice lanovky na Novú hoľu popri bobovej dráhe smerom k bufetu na Patočiny. Ak nemáte vhodnú výstroj so sebou, pokojne si ju môžete zapožičať na centrálnom parkovisku.

Beh na lyžiach


Vybehnite na bežky! K dispozícií máte 5 trás, ktoré sú odstupňované podľa náročnosti. Viete sa dostať do blízkeho okolia alebo spoznať Donovlay z iného uhla. Odporúčame však pred samotnou aktivitou zistiť, ktoré trasy sú sprístupnené. Pre viac info kliknite na :https://parksnow.sk/zima/lyzovanie-bezecke_trate.php

Korčule

Rýchla, ale aj niekoľkohodinová zábava pre malých aj veľkých. Ľadová plocha ponúka priestor pre hry, skúšanie ale aj samotné učenie. Zimné korčule, ktoré sa dajú požičať priamo na mieste, sú ďalšou skvelou voľbou ako využiť aktívne pobyt na čerstvom vzduchu aj s deťmi.

Detský fun park

Ak sa chystáte na zimnú dovolenku alebo tráviť víkend so svojimi ratolesťami na horách, určite navštívte donovalský FUN PARK. Ide o najväčší detský park na Slovensku a je určený pre všetky deti, ktoré sa chcú zabávať. Nachádza sa priamo medzi lyžiarskymi svahmi Nová hoľa a Záhradište. Deti sa tu môžu lyžovať alebo učiť lyžovať, sánkovať, tešiť z vianočného mesta detí a pozrieť si tak Donovalkovo na vlastné oči. Ak by nestačilo, denne sa môžu zviesť v jedinečnom zimnom vláčiku DODO, ktorý ich povozí bezpečne po zimnom stredisku.

Záprahy

Ak sa chcete cítiť ako v rozprávke, prevezte sa krásnou zasneženou prírodou v sánkach ťahaných koňom. Táto zimná atrakcia dodá vašej sviatočnej nálade to pravé čaro. No ak vás viac ťahá predstava severského mushera, sánok a psov, skutočnosť nemusí byť až tak vzdialená. Môžete si zvoliť rýchly okruh alebo si spraviť pokojne výlet na pár hodín. Overte si však vopred možnosť jazdy, kvôli maximálnemu počtu osôb v sánkach alebo vhodným poveternostným podmienkam.

Riders park/paragliding

Milovníci adrenalínu nemusia zúfať v tomto ročnom období! Môžete vyskúšať riders park, kde sú každé ráno pripravené a udržiavané prekážky pre vašu dobrodružnú jazdu. Ak však chcete vo vzduchu zotrvať, stále máte možnosť rezervovať si paragliding a zažiť tak nezabudnuteľný let nad zasneženými Donovalmi.

Predovšetkým nezabúdajme na ohľaduplnosť, bezpečnosť a dodržanie tzv. bieleho kódexu, ktorý uľahčuje chod na zjazdovke vám, ale aj ostatným okolo vás. Ak sa chcete dozvedieť viac o aktuálnej situácií na stredisku, kliknite na https://www.parksnow.sk/zima/index.php.

Navštívte Donovaly a užite si zimu plnými dúškami! #tusomrad