LETNÉ ATRAKCIE NA DONOVALOCH

Leto. Najobľúbenejšie ročné obdobie nás všetkých, ku ktorému neodmysliteľne patrí skvelá zábava, smiech a dobrodružstvá s priateľmi či rodinou. Leto a slnečné lúče by sme si mali užívať plnými dúškami ešte predtým než si príroda oblečie róbu jesene a vydá sa na zimný odpočinok. Prázdniny sú v plnom prúde a na skvelé zážitky je počas nich dostatok času. Vyberte si jednu z atrakcií na Donovaloch aby ste na leto 2023 mohli spomínať až do toho nasledujúceho.

Lanovka na Novú Hoľu

Medzi netradičné zážitky určite patrí lanovka na Novú Hoľu, ktorá premáva počas celého leta. Vyvezie vás až na vrch kopca odkiaľ môžete sledovať panoramatický výhľad Nízke Tatra a Veľkú Fatru, či pri ideálnom počasí zahliadnuť dominantu Západných Tatier - vrch Kriváň.

Paragliding

Pocit slobody ako by ste mali krídla prináša paraglajding, ktorý je jednou z najvyhľadávanejších atrakcií na Donovaloch. Let v trvaní 10-15 min. Vo výške až 200-500 m nad zemou, to už je niečo! Pod dohľadom skúseného inštruktora si môžete vychutnať výhľad na letnú prírodu Donovál z vtáčej perspektívy. Na tento zážitok jednoznačne len tak nezabudnete a fotografiou z letu sa budete môcť pochváliť svojim známym, rodine či priateľom.

FUN Aréna Donovaly

500 m dlhé dobrodružstvo na lane, to neznie zle. Presne 500 m lanových trás približne 2 m nad zemou vás čaká v lanovom parku na Donovaloch, kde si môžete preveriť svoje zdatnosti a vytrvalosť pri prekonávaní ľahších či náročnejších prekážok. Špeciálne pre deti je k dispozícii bezplatne detské lanové centrum a horolezecká stena. Tu si príde na svoje každý, kto rád prekonáva svoje limity.

Skvelá zábava pre malých aj veľkých návštevníkov Donovál sa volá "bobová dráha". Obľúbená aktrakcia pri ktorej miestami tuhne krv v žilách. Prináša až 7 adrenalínových skokov a 11 ostrých zákrut - rýchlosť jazdy si môžete sami bezpečne regulovať.

Deti sa dozaista najviac vyšantia v detských parkoch, ktoré sú zhotovené presne podľa ich tajných predstáv detí a výmyslov z rozprávok.

Donovalkovo

Všade známe ako - hlavné mesto detí, by malo spoznať každé dieťa a vyskúšať si ako funguje zmenšená verzia miest dospelákov. Nájdete tu dopravné ihrisku, minifarmu, kino, nemocnici, perníkovú chalúpku, hasiacu zbrojnicu, pumpu a mnoho ďalších atrakcií od výmyslu sveta. Pre malých umelcov sú pripravené kreatívne dielne či galéria umeleckých diel. Počas leta mestečko pripravilo bohatú ponuku eventov a detských akcií, na ktorých sa zabaví celá rodina.

Dedinka Habakuky

Nádherná rozpravková dedinka Habakuky zas prináša atmosféru slovenských ľudových rozprávok do čarovného prostredia prírody Donovál. Tu sa môžete presunúť v čase a stretnúť hrdinov ľudových príbehov ako sú Popolvár, Laktibrada a iní. Dedinka je krásnym prepojením slovenskej tradície a fantázie, kde môžu snívať i dospelí.

Myšiačikov vodný svet

Pre nadšencov logického myslenia či fyzikálnych javov je neodmysliteľnou voľbou. Myšiačikov detský park tvorí 9 atrakcií, ktoré na seba nadväzujú a spolu tvoria jeden celok. Nachádzajú sa tu atrakcie ako kamenné vodné ihrisko, rybník, kĺzačka "Archimedes" a "Závlaha", ktoré vás presvedčia o fungovaní niektorých fyzikálnych zákonov.

Už len pobaľte ruksaky a príďte si k nám na hory vychutnať prázdniny, kde vás čakajú skvelé atrakcie v prostredí Donovál ale i bohatý program v hoteli Residence Hotel & Club **** a pre všetky deti pripravený detský kútik či bohatý program s animátormi. Tešíme sa na vás!