ELEKTROBEŽKY NA DONOVALOCH

Máte necelú hodinku, ale chcete preskúmať vzácne zákutia Donovál zaujímavým a pohodlnejším spôsobom?

Čo poviete na príjemné spoznávanie Donovál s elektrokolobežkami, ktoré vám ušetria čas a energiu? Neváhajte a skúste s nami navštíviť typickú donovalskú architektúru, najmladšiu osadu, sochu Baltazára a samozrejme užívať si nádherné panoramatické výhľady, ktoré sme si s naším dnešným tipom na výlet pre vás pripravili.

Prvý a rýchly okruh je Mišútsky. Začíname od údolnej stanice lanovky na Novú hoľu, odkiaľ sa vyberieme cez Zadný Kút smerom poza Maguru na Mišútsku cestu. Počas cesty sa nám naskytnú krásne výhľady na Záhradište a takmer celé Donovaly. Následne sa zjazdom do centra a cez centrálne parkovisko po chodníku popri ceste vieme dostať späť ku lanovke na Novú hoľu a tým si spraviť rýchly 6 kilometrový okruh, ktorý môže trvať približne 15 minút bez prestávky. No my si to trošku predĺžime a popri infocentre prejdeme cez drevený most a pokračujeme po asfaltovej ceste, až ku križovatke v tvare písmena "Y". Na tomto mieste sa rozhodneme, ktorú osadu chceme vidieť skôr.

Bully, cesta vpravo, nám ponúka zachovalú krásu klasických donovalských architektúr s verandami a pavláčmi, no okrem toho predostiera aj výhľad na centrum Donovál, vrch Zvolen a Novú hoľu s vrcholovou stanicou lanovky. Po načerpaní atmosféry z typickej vtedajšej výstavby, sa môžeme vrátiť tou istou cestou späť ku križovatke a ísť si pozrieť, tentokrát cestou vľavo, Polianku. Ide o novo vzniknutú osadu, ktorá približne vo svojom centre ukrýva drevenú sochu Baltazára. Na tomto mieste začína aj náučný turistický chodník po stopách Špaňodolinského vodovodu, ktorý taktiež odporúčame absolvovať v rámci dlhších potuliek na Donovaloch. V mieste, kde sa končí asfaltová cesta, sa otočíme a vrátime po rovnakej trase späť do centra, kde môžeme zavŕšiť náš 10,5 kilometrový výlet. Tak, čo vy na to. Prídete si skúsiť náš rýchly tip na výlet zo sedadla modernej e-kolobežky?

Požičovňa elektrokolobežiek sa nachádza v blízkosti od nášho hotela.
Pre viac info a online rezerváciu kliknite na: https://www.parksnow.sk/leto/sk/e-kolobezky